Caravan en schuurtjes in vlammen op

Deel dit artikel
Groningen - In de nacht van zondag 23 op maandag 24 mei heeft er aan de Woonschepenhaven in de stad een forse brand gewoed. De brand werd rond 02:00 ontdekt door buurtbewoners, nadat de hond begon te blaffen hoorden zij een autodeur dichtslaan en vervolgens hoorden ze de auto ietswat haastig wegrijden.

Toen zij naar buiten keken zagen ze een rode gloed van de schuurtjes komen waarop de brandweer werd gebeld. De brand woedde op dat moment alleen in de oude caravan die voor de schuurtjes stond, aldus buurtbewoners.

Bij aankomst van de brandweer sloeg het vuur plots over op de schuurtjes, en greep het vuur snel om zich heen. De brandweer is volgens buurtbewoners ruim 2 uur bezig geweest met blussen, en ook vanochtend moest de brandweer opnieuw ter plaatse komen voor nabluswerkzaamheden. Over de oorzaak van de brand wordt wild gespeculeerd, buurtbewoners hebben behalve de auto, die op het moment dat de brand uitbrak wegreed, ook twee onbekende mannen gezien tijdens de brand, welke lachend stonden toe te kijken en ineens weggingen, de politie zou er nog achteraan zijn gegaan volgens een buurtbewoner. Buurtbewoners zijn er dan ook van overtuigd dat er brandstichting in het spel is. Om te kijken of er inderdaad sprake is van brandstichting heeft de technische recherche vanochtend een onderzoek gestart, hierbij maakte men gebruik van onder andere speurhonden. ook kwam er asbest vrij.

 

 

Noord

Deel dit artikel