Hennepdag voor de Politie levert 1159 planten op

Deel dit artikel
Groningen - De politie heeft woensdag tijdens een zogenoemde hennepdag samen met medewerkers van de Milieudienst en een energiebedrijf vier hennepkwekerijen in de stad opgerold.

Allereerst werd afgelopen dinsdagnacht in een woning aan de Diamantlaan een kwekerij met 261 hennepplanten opgerold. De 25-jarige bewoner werd hierbij aangehouden. Daarnaast constateerde het energiebedrijf dat de stroom illegaal werd afgetapt.

In een afgetimmerd gedeelte van een slaapkamer in een woning aan de Isebrandtsheerd trof de politie een kleine kwekerij aan. Hier ging het om 16 oogstrijpe hennepplanten. De 30-jarige bewoner werd aangehouden. Op dit adres werd de stroom niet illegaal afgetapt.

Koelruimte

Ook trof de politie boven een winkel aan het Damsterdiep in een oude koelruimte een kwekerij aan met 350 oogstrijpe hennepplanten. In een andere afgetimmerd gedeelte van het pand werd een pas geoogste kwekerij aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij, een 40-jarige man uit Groningen, werd ingerekend. Ten slotte ontmantelde de politie in een kelder op de Verlengde Hereweg twee werkende kwekerijen met 793 oogstrijpe hennepplanten op. Op deze locatie werd geen verdachte aangehouden. Straatwaarde De politie nam in totaal 1159 planten in beslag.

Omgerekend vertegenwoordigen deze planten bijna 70.000 euro op. De politie is tevreden over het verloop van de actie.

Deel dit artikel