City race demo in Assen

Deel dit artikel
Assen - Een mooier scenario voor de start van de Superleague Formula in Assen was niet denkbaar. De bezoekers stonden vrijdagavond rijen dik langs de Vaart in Assen tijdens de City Race demo om de coureurs en bolides te mogen bezichtigen die strijden in de Superleague Formula.

Voorafgaand aan dit evenement was er de gehele middag een voetbalspektakel op het Koopmansplein.

Hier konden de kinderen meedoen aan de voorrondes van de penaltybokaal. De beste kinderen van de middag mochten het in de avond opnemen tegen Jean Marie Pfaff de oud keeper van ondermeer Bayern Munchen.

Rond 18:00 uur begonnen de demonstraties van diverse racewagens. Om 19:00 uur kwamen langs de Vaart vier Superleague auto's in actie die een indrukwekkende en spectaculaire demonstratie's gaven met veel rook en geluid. In de Superleague Formula rijdt naast een Nederlands team van PSV ook diverse Nederlandse rijders mee zoals Yelmer Buurman en Robert Doornbos. Daarna probeerde de auto's uit het GT4 kampioenschap dit te evenaren. Helaas maakte deze race auto's met hun 150 Decibel, niet zoveel geluid als de vier Super formule auto's. Echter was ook deze demonstratie een mooi gezicht. Ook de superkarts lieten hun kunsten zien. Deze karts hebben een ongelofelijke snelheid van 250 km/h en probeerden dat op de vaart ook te halen. Na de demo werd op het podium de kwalificatie geloot waarna er een handtekeningensessie volgde voor de fans. Zaterdag en zondag zijn de kwalificaties en races op het TT Circuit in Assen.

Deel dit artikel