Oefening BHV Hunze en Aa’s en Ambulancezorg Groningen succes

Deel dit artikel
Veendam - Bij Waterschap Hunze en Aa's in Veendam was woensdagochtend een gezamenlijke oefening van de Ambulancezorg Groningen en de BHV organisatie van het waterschap. Tijdens de casus werd een man onwel waarna een reanimatie volgde. Ondertussen werd de ambulance gealarmeerd en ingezet. Toen deze arriveerde was de reanimatie reeds in volle gang door de BHV-ers met ondersteuning van de defibrillator.

Vervolgens nam het ambulancepersoneel de reanimatie over, ondersteund door de aanwezige BHV-ers. Deze casus werd tijdens de dag meerdere malen uitgevoerd waarbij telkens een andere ambulance en BHV-ers werden ingezet.

Tijdens de oefening werd gebruik gemaakt van een methode om medicijnen rechtstreeks in het beenmerg in te spuiten. Met een boortje werd een naald ingebracht in een stukje nepbot. Op deze manier wordt het ingebrachte middel sneller door het lichaam opgenomen. Naar verluid is Ambulancezorg Groningen een voorloper in Nederland met deze methode. Beide organisaties waren na afloop van de oefeningen uitstekend te spreken over de verrichtingen.

Deel dit artikel