Einde BV Veendam: Supporters zeer geemotioneerd

Deel dit artikel
Veendam - BV Veendam bestaat niet meer. De spelers en ander personeel zijn woensdagmorgen om tien uur ontslagen. Voor het seizoen 2010/2011 is er een tekort van 350.000 euro. Er was nog hoop op een transfer van spits Michael de Leeuw. Hij zou 400.000 euro hebben kunnen opleveren. Vijf clubs hebben belangstelling getoond, maar geen van hen is met een serieus bod gekomen.

Bewindvoerder Wim Entzinger van BV Veendam heeft daarom woensdagmorgen het faillissement aangevraagd. De KNVB is inmiddels geinformeerd. De benefietwedstrijd tegen FC Emmen, die gepland was voor aanstaande vrijdag, gaat niet door. Mensen, die geld hebben gestort op de rekening van Stichting Reddingsplan BV Veendam, krijgen hun gift terug.

Entzinger is aangewezen als curator van BV Veendam. De bezittingen van de club worden geveild. De vorderingen op derden worden geincasseerd, waarna de opbrengsten worden verdeeld onder de schuldeisers. Entzinger besloot zijn toespraak met de mededeling dat het faillissement van BV Veendam niet nodig was geweest als enkelen hun verantwoordelijkheid hadden genomen.

Zie ook Rtvnoord

Na de persconferentie nam Wim entzinger een groepje trouwe supporters mee naar boven om nader uitleg te geven over de situatie. Na deze uitleg vroegen supporters om naar de middenstip te mogen om de laatste eer te bwijzen door een shirt en sjaal van hun favoriete club neer te leggen. Dit verzoek werd uiteraard niet afgewezen en fans namen de tijd om stil te staan op de middenstip. Een zeer emotioneel moment.

Deel dit artikel