Giro d’Italia groot succes

Deel dit artikel
Amsterdam en omgeving - Op de tweede dag van de Giro d'Italia ging de wielerwedstrijd van Amsterdam via een rondtoer door de provincie naar Utrecht. Het was na de proloog van gisteren in Amsterdam de eerste etappe voor de renners.

De eerste etappe ging van Amsterdam, via Weesp, Loenen, Soest, Doorn, Veenendaal, Rhenen, Wijk bij Duurstede, Houten, Nieuwegein, Utrecht en de Meern weer terug naar Utrecht. De Amerikaanse renner Tyler Farrar kwam op de Croeselaan in Utrecht als eerste over de finish.

Onderweg waren er diverse valpartijen, zoals bij een wegversmalling in Schalkwijk, bij een vluchtheuvel in Houten en een grote val partij over een weggeleide stoeprand in Nieuwegein. Ook in de Meern waren er nog een paar valpartijen. Hierdoor was het peloton flink uitgedund. De winnaar van de proloog van gisteren, Bradley Wiggings, verloor daar de valpartijen zijn roze leiderstrui. De Australiër Cadel Evans rijdt mandag van Amsterdam naar Middelburg in de roze leiderstrui.

Op maandag gaat de tweede etappe van de Giro vanaf Amsterdam via Haarlem, Leiden, Zoetermeer, Rotterdam via de Zeeuwse eilanden naar Middelburg. Het is voor Zeeland het tweede grote evenement in twee weken tijd. Op 30 april werd Koninginnedag ook al in de provincie gevierd en toen werd ook al Middelburg aangedaan.

Deel dit artikel