Vandaag(8 mei) reddingbootdag KNRM stations (Video)

Deel dit artikel
Eemshaven - Vandaag zaterdag 8 mei, organiseert de 185-jarige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag.

De Nationale Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM en om mee te varen aan boord van de reddingboten.

De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 42 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden.

KNRM station Eemshaven heeft voor deze dag weer een afwisselend programma samengesteld. De gehele dag is er gelegenheid om met de reddingboot “Jan en Titia Visser” mee te varen, het stationsgebouw te bezichtigen en donateur te worden. De kinderen kunnen weer meedoen aan de jaarlijkse kleurwedstrijd. Er is verkoop van warme en koude drankjes, diverse snacks en er kan worden meegespeeld met een verloting. Tijdens de ochtenduren zullen het Folk- en Shantykoor “Westerstörm” en het accordeon duo Daan Dost en Bram Bos optreden. ’s Middags komt de reddingboot “Alfried Krupp” van Borkum om samen met de “Jan en Titia Visser” enkele spectaculaire demonstraties te verzorgen. Nieuw dit jaar is de fotowedstrijd.

Speciaal voor de Reddingbootdag heeft de KNRM de site http://fotowedstrijd.knrm.nl gelanceerd. Iedereen kan zijn mooiste foto van de Reddingbootdag 2010 insturen en maakt hiermee kans op een fantastische prijs. Foto’s kunnen tot en met 15 mei worden ingestuurd.

 

Ook in Lauwersoog kunt u kijken.

Deze archiefvideo is van voorgaande jaren. Zaterdagavond volgt een nieuwe reportage.

Deel dit artikel