Auto te water in Appelscha (Video)

Deel dit artikel
Appelscha - Zaterdagmiddag is een auto in de sluis bij Appelscha gereden. De auto kwam vanuit Fochteloo en is op de kruising met de Vaart NZ rechtdoor, de kolk van de sluis ingeschoten. Direct na de melding werden de korpsen van Heerenveen, Appelscha en Smilde opgeroepen om de inzittenden (een moeder en dochter uit Appelscha) te bevrijden.

Deze waren al door omstanders echter al uit de auto gehaald via de achterklep. Daarop konden de duikers uit Smilde en Heerenveen terug naar de kazerne. De dames zijn nog wel door een ter plekke geroepen ambulance onderzocht maar vervoer naar een ziekenhuis was niet nodig.

De brandweer van Appelscha heeft geholpen de auto te bergen, door een verbinding te maken tussen de auto en de kraan van de berger. Hiervoor was het noodzakelijk het water in de sluis zo laag mogelijk te hebben, en dus werden de sluisdeuren open gezet. Daarop kwamen de achterwielen en de achteras van de Suzuki boven water. Een berger heeft de auto weer op het droge gezet. Het geheel trok veel kijkers.

 

Telegraaf

Deel dit artikel