Peizer brandweer zet Koninginnedag in vuur en vlam

Deel dit artikel
Peize - De Koninginnedag in Peize verloopt jaarlijks volgens een vast stramien aan activiteiten, rommelmarkt, vlag hijsen, biljarttoernooi, fietstocht en gezellige middag voor ouderen. Dit jaar verzorgde de Peizer brandweer een spectaculaire doe-het-zelf show en puike demonstraties. Zowel jong als oud mochten zelf ervaren wat de werkzaamheden bij de brandweer inhouden.

Een auto mocht met behulp van hydraulisch gereedschap worden bewerkt, met dat zelfde geweld mocht ook een eitje worden verplaatst. Kinderen konden met de hogedruk straal een bal- of letterspel spelen. Dankzij de medewerking van Ajax Chubb Groningen kon de brandweer ook diverse brandjes met schuimblussers door het publiek laten blussen. Demonstraties De brandweer demonstreerde hoe met een blusdeken een vlam in een vetpan gedoofd diende te worden. Ook liet men zien wat voor desastreuze gevolgen één kopje water in plaats van blusdeken tot spectaculair gevolg kan hebben.

Tot slot van de twee uur durende brandweer aanwezigheid op de Brink volgde nog een hulpverlenings inzet door de brandweer waarbij het publiek alles uitgelegd kreeg, van berichten verkeer tussen AlarmCentrale en de 35-11 tot wat er in overleg met de ambulance gebeuren moet om tot een goede redding van slachtoffers over te gaan.

Met dank aan www.ditispeize.nl

Deel dit artikel