File op A7 door gekantelde vrachtwagen + bijzondere berging (2x video)

Deel dit artikel
Marum - Het verkeer op de A7 heeft maandagmorgen hinder van een gekantelde vrachtwagen. Deze was geladen met gekoelde kip.

Op de A7 even voorbij Marum richting Drachten is maandagmorgen even voor vijf uur een vrachtwagen geladen met kip gekanteld. De chauffeur die nog niet zolang onderweg was, raakte door nog onbekende oorzaak in de middenberm. Door een te sterke stuurcorrectie raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt en kwam de vrachtwagen op de kant terecht. De chauffeur liep alleen een wondje op aan zijn gezicht.

Omdat de brandstoftank van de vrachtwagen was gescheurd, liep er een grote hoeveelheid brandstof over de A7. De brandweer van Marum heeft dit ingedamd. Later zal dit worden opgeruimd. De berginsgwerkzaamheden zullen een groot gedeelte van de morgen in beslag nemen. Onbekend is of de A7 hier helemaal voor wordt afgesloten. Het verkeer kan nu over een rijstrook langs het ongeval. De vrachtwagen wordt eerst opzij getrokken, om zo meer ruimte te maken voor het verkeer, dat er dan beter langs kan.De firma Wielsma uit Apeldoorn werkte voor het eerst samen met berger Poort uit Hoogkerk op deze manier. Doormiddel van het aanbrengen en oppompen van luchtkussens heeft men de vrachtwagen die vol zat met diepvrieskippen overeind gezet.

Daarna heeft MNO Vervat het wegdek speciaal gereinigd en rond 12 uur vanmiddag kon er weer een rijstrook vrijgegeven worden. De VOA Doet nog onderzoek. Later zal de vrachtwagen door berger Poort worden afgesleept. Beelden op Tv

 


Omrop Fryslan en 18:00 uur tv

Noord

GPTV

Telegraaf

Deel dit artikel