Brandweerwedstrijden in Rolde

Deel dit artikel
Rolde/ Balloo - Zaterdag 24 april werd door de brandweerpost van Rolde de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112 georganiseerd. Deze baan was uitgezet in het nabijgelegen dorpje Balloo.

Er was een melding binnengekomen van een brand op een zorgboerderij. Daar zou ook een kraan bij betrokken zijn. Ter plaatse bleek een binnenbrand bij de kachel te zijn.

Buiten lag de kraanmachinist naast zijn voertuig, met zijn voet tussen de trap. Een paar meter verder lag een tweede slachtoffer, welke met zijn lichaam bekneld lag onder een boomstam. Een verward rondlopende hulp van de zorgboerderij maakte het plaatje compleet. De bedoeling was dat de brand van binnenuit werd geblust door middel van 1 HD-straal. Buiten ontfermde de rest van de ploeg zich over het slachtoffer die onder de boom bekneld lag. Deze boom moest eerst gestabiliseerd worden en vervolgens met de motorkettingzaag worden gezaagd. Daarna kon de boom met de spreider worden gelift.

Er deden in totaal 10 ploegen mee. De nummers 1 en 2 gaan door naar de 1e gewestelijke ronde op 5 juni in Franeker. De nummer 3 gaat door naar de 1e gewestelijke ronde op 5 juni in Diepenveen.

 

De uitslag was als volgt:

1. Norg

2. Diever

3. Peize

4. Dwingeloo

5. Westerbork

6. Veenhuizen

7. Roden

8. Gasselternijveen

9. Smilde

10. Gieten

Deel dit artikel