Jeugdbrandweer Delfzijl derde in Hardenberg!!! (Update)

Deel dit artikel
Hardenberg/Delfzijl - In Hardenberg werden zaterdag de Jeugdbrandweer wedstrijden gehouden. Zowel het Aspiranten team als het Junioren team van Delfzijl namen hieraan deel. Bij de aspiranten deden 13 teams mee en bij de junioren 9 teams.

De aspiranten moesten als eerste spelen, om kwart over tien stonden zij in de startblokken om te mogen starten. Er kwam een melding binnen van een woningbrand. Het aspiranten team bestaand uit: 1 Tim Kuiper, 2 Paul van der Jeugd, 3 Rick Jans, 4 Arjan Doornbos, pompbediende Thijs Spijk en bevelvoerder Erik Tillema spoedden zich naar het brandadres. Door een goede verkenning was al gouw duidelijk dat er een brand op de beneden en boven verdieping van het pand woedde. 1 en 2 zijn daarom ingezet op de brand beneden, en 3 en 4 moesten de brand op de boven verdieping weten te blussen. De brand was snel meester waarna er weer ingepakt kon worden. In een tijd van 29 minuten wisten de aspiranten de wedstrijdbaan af te leggen.

De junioren waren daarna aan de buurt, zij moesten een brand bestrijden in een flat gebouw. Bij aankomst van het junioren team (bestaand uit Bevelvoerder Bart Hartog, 1 Danny Koerts, 2 Jacky Mejeur, 3 Levi Spijk, 4 Verena Hiemstra, pompbediende Wouter Kugel en reserve Jeffrey Bosman) stond er bij het brandadres een zwerver op hun te wachten. Hij had een bbq in de keuken van een woning gezet en aangestoken. De brand had zich uitgebreid naar de achterkant van het gebouw. Zij hadden ook de brand zeer snel onder controle en konden ook weer inpakken.

Tijdens de prijs uitreiking liep bij beide teams de spanning hoog op. Maar zij haalden allebei de 3e prijs in de wacht. Hiermee mogen de beide teams door naar de halve finale in Sliedrecht op 19 juni.

De beide bevelvoerders hebben het uitstekend gedaan. Bevelvoerder Erik Tillema werd met 284 punten de beste bevelvoerder van die dag. Bevelvoerder Bart Hartog stond bij de junioren met 266 punten op de 2e plaats.

Wij willen het gehele jeugdbrandweer korps feliciteren met deze derde plaats.

Deel dit artikel