Grote belangstelling voor de opendag van de brandweer Assen

Deel dit artikel
Assen - Zaterdag opende de brandweer Assen haar deuren. De open dag stond in het kader van het 250e jubileum van het brandweerkorps Assen.

De vele belangstellende dit mede door het mooie weer konden in en rond de brandweerkazerne genieten van vele activiteiten, demonstratie's en bezienswaardigheden die er waren georganiseerd.

Op het binnenterrein van de kazerne waren diverse voertuigen te bezichtigen, zowel van de brandweer als van de ANWB, Ambulance dienst van het UMCG, VOA en Rijkswaterstaat. Ook werden er demonstratie's gegeven met betrekking tot hulpverlening, brandbestrijding en duiken. De wedstrijdploegen van Assen die dit jaar mee doen aan de brandweerwedstrijden lieten hun kunsten zien bij diverse inzetten. Hier konden de bezoekers zien hoe de brandweer te werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Naast het bekijken van demonstratie's konden belangstellende bij diverse activiteiten ook zelf ervaren hoe het is als brandweerman of vrouw. Zo kon er geknipt worden met een hydrolische schaar, en zelf een brandje te blussen. Veel bezoekers vonden de gerestaureerde tankautospuit uit 1955 en de crashtender e-one van Groningen Airport Eelde het bijzonderst. De brandweer van Assen kan terug kijken op een geslaagde dag.

Deel dit artikel