Walk for life 2010 weer geslaagd (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Het gezelligste wandel- en hardloopevenement van Noord-Nederland vond plaats op 17 april rond het Paterswoldse Meer en de Hoornse Plas op de grens van de provincie Groningen en Drenthe.

De beide Matts schoten om 11.00 uur de hardlopers weg bij startplaats dichtbij het zogenaamde ‘Plein van de Hoop’ aan de Kaapse Baan . Marjo van Dijken, Tweede Kamerlid voor de PvdA, loste daarna het startschot voor de wandelaars en Nordic Walkers.

Er waren diverse (hard)loop- en wandelafstanden, variërend van 6,7 tot 28 km, en uiteraard zal ook dit jaar Groby, de mascotte van FC Groningen, de Kidsrun van ruim 2,4 km starten.

Entertainment en demonstraties

Rondom en langs het parcours van de Walk for Life Groningen wordt gezorgd voor een divers entertainmentprogramma met o.a. de Ol’tied Dixie Band, Kevin Paré, Yesz en The Entertainers. Tevens zijn op het ‘Plein van Hoop’ diverse spectaculaire demonstraties van de Koninklijke Landmacht, Marine en de Brandweer. Het UMCG is paraat met de nieuwe LifeLiner reddingshelicopter(ging niet door). De unieke 1e Dutch Open Mascotterun zal ook de nodige aandacht van bezoekers gaan trekken! De Walk for Life Groningen is een jaarlijks terugkerend wandel- en (hard)loopevenement. In 2009 waren er rond de 2000 deelnemers. De organisatie van de Walk for Life Groningen heeft, door de nauwe samenwerking in de afgelopen jaren met het UMCG, besloten om de opbrengsten van de Walk for Life Groningen 2010 ten goede te laten komen aan het UMCG Kanker Researchfonds. Het fonds is opgericht in 2008 met als doel in de regio extra geld te werven voor het onderzoek naar kanker in het UMCG.

De Walk for Life Groningen vraagt aandacht voor jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar die met kanker zijn geconfronteerd.

 

Noord

Zie ook: Hyves

 

Maandag beelden op Oogtv

Deel dit artikel