Brandweer Middelstum klaar voor brandweerwedstrijden

Deel dit artikel
Middelstum - In de laatste week voor de brandweerwedstrijden in de gemeente de Marne komende zaterdag, oefende het Middelstummer korps woensdagavond voor de laatste keer.

De brandweer kreeg rond 19:15 uur de melding uit te rukken naar een boerderij aan het Jaagpad tussen Fraamklap en Onderdendam. Daar had een persoon een zware bak vol staal op zijn voet gekregen waardoor deze vast kwam te zitten. Wel was deze aanspreekbaar.

Bij aankomst van de brandweer trof deze de eigenaar van het pand aan. Bij het uitstappen van de manschappen werd er ook rook ontdekt in de naastgelegen boerderij. De bevelvoerder stelde prioriteit om de boerderij binnen te gaan omdat daar mensen vermist werden. Snel werd de ademlucht gereedgemaakt en ging de brandweer het pand binnen. Na een snelle verkenning had men de brandhaard snel gevonden.

Ook een slachtoffer werd uit de schuur gehaald. De brand in de werkplaats was men snel meester. Nadat de brand geblust was heeft de brandweer de persoon met zijn voeten onder de bak bevrijd. Tijdens een bak koffie werd de oefening zorgvuldig nabesproken.

Voor de brandweer terugkeerde werd nogmaals een oefening gedraaid. Er was binnen brand uitgebroken . Het vuur was ontstaan bij de CV waarna het vuur snel om zich heen greep. Eerst moet de brandweer het doorgeslagen vuur beneden zien te blussen voor men daadwerkelijk bij de vuurhaard in de schuur kon komen. Deze brand was snel onder controle en het slachtoffer snel gevonden. Wederom een geslaagde oefening.

Voor de supporters: Brandweer Middelstum start komende zaterdag om 11:00 uur. 112Groningen wenst jullie heel veel succes!

Deel dit artikel