Zesde Walk for Life Naast Kaap Hoorn(na 22 uur repo)

Deel dit artikel
Groningen - Vandaag, 17 april 2010 ,wordt aan de Kaapse Baan in Groningen het startschot voor de zesde Walk for Life Groningen gelost. Bij de Hoornseplas(Kaaphoorn)

Via de website: www.walkforlifegroningen.nl kunnen deelnemers aan de diverse afstanden zich aanmelden. Het gezelligste wandel- en hardloopevenement van Noord-Nederland vindt plaats op zaterdag 17 april in het prachtige natuurgebied rond het Hoornsemeer en het Paterswoldse Meer in de provincie Groningen.

De start is op het zogenaamde ‘Plein van de Hoop’ aan de Kaapse Baan 1; hier is ook de aanmeldtent. Het evenement is toegankelijk voor iedereen en heeft een recreatief karakter. Er zijn diverse (hard)loop- en wandelafstanden, variërend van 6,7 tot 28 km, en uiteraard is er ook dit jaar een Kidsrun van ruim 2 km. Steun onze sportieve strijd tegen kanker; wandel en loop alleen of samen mee!

Rondom en langs het parcours van de Walk for Life Groningen wordt gezorgd voor een divers entertainmentprogramma met o.a. de Ol’tied Dixie Band, Kevin Paré, Abel Tasman Shantikoor en muziekvereniging Oranje Roden. Tevens zijn op het Plein van Hoop diverse demonstraties van de Koninklijke Landmacht, Marine en de Brandweer korpsen uit Haren, Eelde en Groningen. Naast dit zal ook de politie aanwezig zijn met politiehonden, politie te paard één van de eerste AMBU-motoren. Tijdens de Walk for Life Groningen zal de nieuwe LifeLiner Helicopter van het UMCG aanwezig zijn op het ‘Plein van de Hoop‘. Uiteraard is er met onze kleinsten ook rekening gehouden. Voor hun zijn er ook leuke attracties aanwezig.

De Walk for Life Groningen is een jaarlijks terugkerend wandel- en (hard)loopevenement. In 2009 waren er meer dan 1000 deelnemers. De organisatie van de Walk for Life Groningen heeft, door de nauwe samenwerking in de afgelopen jaren met de sector Oncologie van het UMCG en KWF Kankerbestrijding, besloten om de opbrengsten van de Walk for Life Groningen 2010 geheel ten goede te laten komen aan het UMCG Kanker Researchfonds.

Dit fonds is een samenwerkingsverband tussen KWF Kankerbestrijding en het UMCG. Het fonds is opgericht in 2008 met als doel in de regio extra fondsen te werven voor het onderzoek naar kanker in het UMCG. De Walk for Life Groningen vraagt aandacht voor jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar die met kanker zijn geconfronteerd. Kanker is op die leeftijd bijzonder ingrijpend. Het is een levensfase waarin bij uitstek aspecten als opleiding, relaties, werk en kinderen krijgen een bepalende rol spelen.

Onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van kanker en aan de kwaliteit van leven van deze kankerpatiënten.

Dit jaar komt de Lifeliner4

 

Vorig Jaar

Deel dit artikel