Ludieke reclamestunt in centrum Stadskanaal (Video)

Deel dit artikel
Stadskanaal - Buurtbewoners en bewoners van de flat Het Raethuys in hartje Stadskanaal stonden begin van de woensdagavond raar te kijken toen een grote kraan voor de flat kwam rijden. Deze ging vervolgens bijna 50 meter omhoog. Een ludieke reclameactie was opgezet door de stichting Knoalster Horeca. Een spandoek van 5 meter breed en 25 meter hoog met de tekst Knoalster Nacht en de vrijmarkt op 29 & 30 April kwam tegen de hoge flat aan te hangen.

Na een uur van meten en boren hing het grote spandoek op 48 meter.Van verre was het spandoek te zien. De bestuursleden zeggen nergens ruimte te hebben om reclame te maken.

Om op plakzuilen in het centrum reclame te maken is een vergunning nodig. Die hebben ze niet daarom hangt het spandoek nu op grote hoogte. De gemeente en bewoners heeft nog niet gereageerd wat overigens wel verwacht. Vorig jaar rond deze tijd werd een soortgelijke actie gehouden. Toen werd er een groot spandoek voor de gevel van het gemeentehuis gehangen. Ondanks dat de gemeente dit toen een unieke actie vond, was het wel illegaal en moest het grote doek verwijderd worden.

Op 29 April is er 's avonds en 's nachts in het centrum van Stadskanaal de “Knoalsternacht” een festijn met optredens van diverse artiesten, gevolgd door de vrijmarkt op 30 april. Dit alles wordt georganiseerd door de horecaondernemers in Stadskanaal.

Noord

Bekijk hier de actie van April 2009

Deel dit artikel