Uitslaande brand verwoest woonboerderij (video)

Deel dit artikel
Doezum - Een uitslaande brand heeft donderdagmorgen vroeg een woonboerderij aan de Peebos bij Doezum totaal in de as gelegd. De brand werd omstreeks 05.20 uur ontdekt door de bewoners die wakker waren geworden door het lawaai.

De vuurzee is bestreden door de korpsen Opdat moment bleek de schuur al compleet in brand te staan en sloegen de vlammen uit het dak. De bewoners konden tijdig de woning verlaten. Brandweerkorpsen van Grootegast en Surhuisterveen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. De schuur ging geheel verloren. Het woongedeelte liep forse brand, rook en waterschade op en kan ook als verloren worden beschouwd.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Gevaar voor omwonenden was er niet. Door de gunstige wind waaiden de vrijgekomen asbestdeeltjes over een achterliggende weiland. Na een uur was het vuur onder controle. Wat precies in de schuur zat opgeslagen is nog onbekend, wel is duidelijk dat er geen dieren in zaten. De brandweer is nog lange tijd bezig geweest met nablussen. Over de oorzaak is nog niets bekend. Nader onderzoek zal daarover meer duidelijkheid moeten geven.

 

RtvNoord

 

Dvhn

 

Deel dit artikel