Brand in krullenbunker timmerfabriek

Deel dit artikel
Rijssen - Vanochtend heeft korte tijd brand gewoed in een krullenbunker in een timmerfabriek aan de Spoelerstraat in Rijssen. De brand werd rond tien over acht gemeld, waarna het volledige korps werd gealarmeerd.

Ter plaatse was het bedrijf al ontruimd door de bedrijfshulpverlening. De medewerkers stonden netjes aan de overkant van de straat te wachten op het geen volgen zou. Na een eerste onderzoek werd door de bevelvoerder opgeschaald naar Middelbrand. Ondertussen ging de bemanning van de hoogwerker het dak op en zorgde de tweede tankautospuit voor de waterwinning van o.a. de hoogwerker. Dit voor het geval het uit de hand zou lopen.
Er bleek brand te woeden in een krullenbunker. Als geluk bij een ongeluk zat er slechts minder dan een meter krullen in en dat terwijl men afgelopen zaterdag de bunker vol wilde gooien. Dit heeft veel werk bespaard.
Rond kwart voor negen is het sein Brand Meester gegeven, waarna de tweede tankautospuit kon inruimen. De eerste tankautospuit moest nog afblussen. Kort hierna konden de medewerkers weer aan het werk. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Deel dit artikel