Politie toont sjaal en jas in zaak ‘Veendam’

Deel dit artikel
Veendam - In het onderzoek naar de branden in Veendam geeft de politie foto's van een jas en een sjaal vrij. De politie wil graag weten van wie de jas en de sjaal zijn. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de kleding van (een van) de dader(s) van de brandstichting in de Kerkstraat is.

Bij de bestrijding van die brand in de nacht van 7 op 8 maart kwam een brandweerman om het leven.

Onbekende jas en sjaal In een greppeltje langs de Vrijheidsweg (nabij de Adriaan Tripweg) in Veendam zijn maandag 8 maart 2010 een jas en een sjaal gevonden.

Het lijkt erop dat de kleding er niet lang daarvoor is achtergelaten. De donkere jas is van het merk Pall Mall en uitgevoerd in maat M. De politie wil weten van wie deze sjaal en jas zijn. Mogelijk dat mensen ook aanslaan op een combinatie van de bewuste jas en sjaal.

Vorige week bracht de politie een signalement van twee personen naar buiten die bij de brand van 7 op 8 maart in de buurt van de Kerstraat op een dak waren gezien.

Afgelopen vrijdag bracht de politie via www.youtube.com/politiegrn een beeld van een bewakingscamera naar buiten. Daarop was een onbekende persoon te zien. Mogelijk dat iemand de gevonden jas en sjaal kan linken aan een van de eerdere berichten. Getuigen De politie doet een beroep op een ieder die meer informatie heeft over de jas en sjaal op de foto’s. Getuigen kunnen dit melden bij de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit artikel