Kerkstraat Veendam opnieuw getroffen door brand (Video)

Deel dit artikel
Veendam - Veendam is dinsdagavond weer opgeschrikt door een brand in de Kerkstraat. Ditmaal ging het om het pand van Ringh Optiek en het naastgelegen pand van Eurokorting. Omwonenden van naastgelegen appartementen werden voor de tweede keer in korte tijd opgevangen in Hotel Parkzicht in Veendam. Rond één uur konden zij weer terug naar hun huizen.

De technische recherche was ook snel ter plaatse omdat er volgens de brandweer twee brandhaarden waren. Of deze iets met elkaar te maken hebben moet blijken uit onderzoek.

Ten tijde van de brand liep de Recherche al mee om onderzoek te doen. Zo werden vele omstanders die er enigzins verdacht uitzagen gevraagt naar hun identiteit en werd er door agenten gefilmt middels een helmcamera.

Het Veendammer brandweerkorps is sinds maandag weer actief en werd gelijk geconfronteerd met deze brand die vlak naast het uitgebrandde pand van Scheer en Foppen woedde. Er werd dan ook gelijk groots ingezet en brandweerkorpsen uit de regio hielpen bij de bestrijding van deze brand. De brand lijkt aan de achterkant van de panden te zijn ontstaan.

De gemeente Veendam houd woensdagochtend om elf uur een extra persconferentie in verband met de brand van dinsdagavond. Vele omstanders riepen “Respect voor de brandweer Veendam dat ze nu alweer uitrukken” 

Beelden op Tv Noord van ons

Mediapublicaties: Rtvnoord & Dagblad

 

Telegraaf

Deel dit artikel