Grote vangst voor politie Fryslan

Deel dit artikel
Opeinde - De politie heeft maandagmiddag 8 maart 2010 een 43-jarige inwoner van Twijzelerheide en een 41-jarige inwoner van Opeinde aangehouden op verdenking van georganiseerde hennepteelt en voor het witwassen van crimineel geld.

Naast de twee aanhoudingen werd beslag op eigendommen gelegd. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Onderzoek Bij de politie waren meerdere tips binnen gekomen over de luxueuze levensstijl van de 41-jarige verdachte. Gezien zijn inkomen kon de man zich dit niet veroorloven. In oktober 2009 startten rechercheurs dan ook een onderzoek. Al snel ontstond het vermoeden bij de rechercheurs dat de twee zich bezighielden met de georganiseerde hennepteelt en het witwassen van het geld dat ze met het telen van hennep verdienden. Aanhouding verdachten en in beslagneming vermogen Op maandag 8 maart 2010 was het onderzoek zo ver gevorderd dat er over kon worden gegaan tot aanhouding van de twee verdachten. Daarbij werd ook beslag gelegd op diverse eigendommen van beide mannen. Dit omdat de politie vermoedde dat de goederen waren gekocht met geld vanuit de hennepteelt. De in beslag genomen eigendommen vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 400.000 euro.

Als de twee verdachten niet kunnen uitleggen hoe ze legaal aan het geld voor deze eigendommen zijn gekomen, lopen ze een grote kans dat de eigendommen bij een veroordeling worden ontnomen. Huiszoeking Twijzelerheide In de woning van de 43-jarige verdachte werd een kilo hasjiesj aangetroffen. In zijn auto werd 20 kilogram hennep aangetroffen die een straatwaarde van ongeveer 75.000 euro vertegenwoordigt. Uit onderzoek bleek dat de man nog zeven chalets in zijn bezit had. Deze staan op een camping in de Friese Wouden. Al zijn zeven chalets werden in beslag genomen. In één van de chalets werd tijdens de doorzoeking een geldbedrag van 37.500 euro aangetroffen. Dit geld is vermoedelijk afkomstig uit de drugshandel. Ook bleek de verdachte vier dure auto’s en twee boten te bezitten. Ook deze werden in beslag genomen. Huiszoeking Opeinde

Ook bezittingen van de 41-jarige verdachte uit Opeinde werden tijdens de huiszoeking in beslag genomen. Naast zijn auto, werden nog op twee crossmotoren en drie old-timer motoren in beslag genomen.

In de woning van de man troffen de rechercheurs ook nog 20 zware nitraatbommen en een grote hoeveelheid illegale merkkleding aan. Het illegale vuurwerk en de namaakkleding werd eveneens in beslag genomen.

Deel dit artikel