Verdachten aangehouden voor overvallen

Deel dit artikel
Groningen/ Rolde - De politie heeft woensdagnacht in een woning aan het Damsterdiep twee mannen in de leeftijd van 23 en 29 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden.

Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij het plegen van de overval op de supermarkt C1000 aan het Wielewaalplein in Groningen en een overval op een supermarkt aan de Grolloërstraat in Rolde.

De overval in Groningen werd gepleegd op maandagochtend 15 februari, terwijl in Rolde de overval op zaterdagmorgen 27 februari plaatsvond. Beide overvallen werden gepleegd door twee mannen, die gebruik maakten van een personenauto van het merk Ford. Vlak na de twee overvallen werden de betreffende auto’s al brandend in Groningen en Assen aangetroffen. Wapen De politie trof in de woning aan het Damsterdiep in Groningen een wapen aan. Beide verdachten werden in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Beide Stadjers worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij of zij beslist wat met de verdachten gaat gebeuren. Het Roofcoördinatie van Regiopolitie Groningen, aangevuld met een rechercheur uit Drenthe, onderzoekt de zaak.

Deel dit artikel