Grote oefening in Marnewaard (Video)

Deel dit artikel
Marne - Eenheden van de luchtmacht en de landmacht oefenen van 1 tot en met 4 maart in het gezamenlijk optreden. Deze geïntegreerde oefening van helikopters en grondeenheden vindt plaats in het oefengebied Marne.

Het doel van de oefening Urban Strike is een veilige en efficiënte samenwerking tussen de verschillende grond- en luchteenheden.

 

Apache gevechtshelikopters worden ingezet voor verkenningen, het escorteren van grondkonvooien en transporthelikopters en het uitschakelen van doelen. De Chinook transporthelikopters worden ingezet voor medische evacuaties en het vervoer van personeel en materieel. Vandaag, dinsdag 2 maart, leverde dat met de prachtige zon een mooi schouwspel op tussen grondtroepen en helikopters.

 

Twee Chinook`s transporteerden militaire eenheden vanaf de kazerne naar het oefendorp Marnewaard en weer terug. Twee Apache helikopters voerden verkenningen uit boven het gebied, maar vlogen helaas vrij hoog. De Chinook`s kwamen een paar keer aan de grond, waardoor er ook een aantal belangstellenden stopten om te kijken.

Deel dit artikel