Drie gewonden bij ongeval vlak over de grens bij Zwartemeer

Deel dit artikel
Schöningsdorf - Bij een verkeersongeval op de B402 kort over de grens bij Zwartemeer, zijn vrijdagmiddag drie mannen, vermoedelijk afkomstig uit de buurt van Emmen, gewond geraakt.

 De bestuurder van de Mercedes waarin ze zaten, verloor toen ze vanaf de A37 Duitsland binnen reden vlak voor de Welkomstbrug (viaduct) door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De wagen raakte van de weg en kwam in een een naastgelegen sloot tot stilstand. Het drietal wist op eigen kracht de zwaar beschadigde auto te verlaten.

De mannen werden opgevangen door medeweggebruikers en ze mochten in afwachting van de hulpdiensten plaats nemen in de Skoda van een Duitse automobilist. De behulpzame Duitser had geluk dat de brandweer alleen de banden van zijn wagen liet leeglopen om hulp aan de inzittenden te bieden. Dat gebeurt om het verrollen van de auto te voorkomen. Een geluk voor de Duitser was het dat er geen knipwerk hoefde te worden verricht.

De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, naar verluidt zouden de mannen bij het ongeluk niet ernstig gewond zijn geraakt. Bij het ongeval dat rond half vier plaatsvond hebben Nederlandse en Duitse hulpdiensten assistentie verleend. De pas sinds afgelopen woensdag geïntroduceerde motorambulance werd ook bij het ongeval ingezet. De brandweer van Klazienaveen verleende ook de brandweer uit het Duitse Schöningsdorf hulp bij het ongeval. Omdat er diesel in de sloot terecht was gekomen werd dit door de brandweer van Klazienaveen afgedamd. De brandweer uit het Duitse Schöningsdorf heeft vervolgens de dieselolie uit de sloot verwijderd. Het verkeer ondervond wel wat hinder maar kon via de linkerrijbaan toch gewoon doorrijden. Het wrak van de Mercedes is afgesleept door bergingsbedrijf de Jong uit Emmen.

Deel dit artikel