Zwaar ongeval in het Friese Bergum

Deel dit artikel
Bergum - In de nacht van zaterdag op zondag, heeft er een zwaar ongeval plaatsgevonden, waarbij een auto in een voortuin terecht kwam en de bestuurder van de wagen zwaar gewond raakte.

Het ongeval gebeurde even na kwart over twee aan de Noordersingel. Diverse politievoertuigen, twee brandweerauto's, twee ambulances en het mobiel medisch team (MMT) uit Groningen, zijn direct uitgerukt naar het opgegeven adres.

Om goed bij het slachtoffer te kunnen komen heeft de brandweer het dak van de auto verwijderd. Toen het dak van de auto was geknipt, arriveerde het MMT om het ambulancepersoneel te assisteren. Met behulp van een wervelplank werd het slachtoffer uit de auto gehaald en naar een ambulance gebracht. Een arts van het MMT is met de bestuurder meegegaan in de ambulance die met spoed naar een ziekenhuis is gereden.

De politie heeft de omgeving afgezet met linten en de brandweer had een scherm geplaats om te voorkomen dat de omstanders alles konden zien.

Toen de hulpdiensten vertrokken waren, heeft bureau verkeersongevallen analyse van de politie, onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Vermoedelijk is de auto eerst over de kop geslagen voordat hij tot stilstand kwam.

Deel dit artikel