Diverse ongevallen door gladheid in provincie Groningen (Video)

Deel dit artikel
Adorp - De regiopolitie Groningen heeft tussen woensdagmorgen en de vroege ochtend van donderdag, ongeveer veertig verkeersongevallen geregistreerd. Het overgrote deel van de aanrijdingen heeft te maken met de gladheid op de wegen.

Bij het overgrote deel van de aanrijdingen ontstond alleen materiële schade. Een overzicht van de opvallendste en ernstigste aanrijdingen:

Adorp – Een 35-jarige automobiliste uit Sauwerd is woensdagavond met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw haalde op de N361 nabij Adorp een aantal auto’s in en verloor door de gladheid de macht over het stuur. Haar voertuig schampte een boom en kwam tegen een andere boom tot stilstand. De provinciale weg is enige tijd afgesloten geweest.

Westernieland – Bij een aanrijding op de Dirk Wierengastraat is woensdagmiddag de bestuurder van een bedrijfsbus gewond geraakt. De man schrok van een tegemoetkomende tractor en trapte daardoor op de rem. Hierdoor gleed de autobestuurder weg en kwam tegen de tractor, bestuurd door een 44-jarige man uit Den Andel, tot stilstand. Het landbouwvoertuig vervoerde hout. Door de aanrijding kwam veel hout op het wegdek. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De bestuurder van de bedrijfsauto werd met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht.

Scharmer – Een 58-jarige inwoner van Noordbroek is woensdagmiddag gewond geraakt op de A7 bij Scharmer. Een 46-jarige vrouw uit Noordbroek verloor op de snelweg de macht over het stuur en gleed van een talud. De auto sloeg over de kop, raakte een boom en kwam verderop tot stilstand. De vrouw kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. De 58-jarige man die als passagier in het voertuig zat, werd uit de auto geslingerd. Hij is met vermoedelijk een gebroken been naar een ziekenhuis gebracht.

Grijpskerk – Een 36-jarige automobiliste uit Pieterzijl is woensdagmorgen met haar auto in een sloot gereden bij Grijpskerk. De vrouw reed over de N355 in de richting van Friesland en verloor door de gladheid de macht over het stuur. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Deel dit artikel