Drenkeling in Dordrecht zorgt voor commotie

Deel dit artikel
Dordrecht - Brandweer, politie, reddingsbrigade en Rijkswaterstaat hebben op dinsdagmiddag negen februari enkele uren bij de N3 gezocht naar een man, die van de Papendrechtse brug was geraakt.

Schippers van twee bootjes zagen de man over de reling van de brug geraken en in het water van de Beneden Merwede terechtkomen. Het is niet bekend of er sprake is van zelfdoding of een ongeval.

De schippers voeren meteen naar de man hem toe om hem uit het water te halen, maar hun hulp mocht niet baten. De man verdween onder water en de schippers waarschuwden meteen de hulpdiensten. Boven, op en langs het water, zochten de hulpdiensten vervolgens enkele uren tevergeefs naar de man. Ook de inzet van duikers van de brandweer leverde niet de vondst van het slachtoffer op.

Uit voorzorg kwam een mobiel medisch team met een traumahelikopter ter plaatse, maar ook dit team kon onver-richterzake terug naar hun basis vliegen. Na enkele uren, om 15.00 uur, zetten de hulpdiensten een punt achter de gecoördineerde zoekactie en kon de conclusie getrokken worden dat de hulpdiensten alles uit de kast hadden gehaald om het slachtoffer te vinden.

Tegelijkertijd moest ook geconstateerd worden dat de kans dat het slachtoffer nog in leven zou zijn, minimaal zou zijn, mede door de temperatuur van het water. Een boot van Rijks-waterstaat bleef nog wel op de rivier om uit te kijken naar het slachtoffer.

De waterpolitie van het KLPD zet op tien februari de zoekactie voort met een boot met speciale apparatuur. Op de brug werd ter hoogte van de plaats waar de man gezien werd, een kabel van enkele meters lengte aangetroffen, die aan de brug was vast gemaakt en naar beneden hing. Mogelijk speelde deze kabel een rol bij het te water raken van de man, maar het is onduidelijk welke rol. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft de kabel in beslaggenomen. De getuigen in de bootjes zijn gehoord door de waterpolitie. Hun is slachtofferhulp aangeboden.

Een deel van de Beneden Merwede werd enkele uren voor alle waterverkeer afgesloten om de hulpdiensten veilig hun werk te laten doen. Het wegverkeer kon de gehele tijd over de N3 blijven rijden.

Deel dit artikel