Peuter (2) overlijdt na verkeersongeval op A37

Deel dit artikel
Wachtum - Het 2-jarig jongentje uit Spijkenisse dat zondagmorgen levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een ongeval op de A37 bij Wachtum, is aan het begin van de avond in het ziekenhuis overleden.

Een auto met daarin de moeder en twee tantes van de peuter sloeg rond half twaalf vanmorgen over de kop. De peuter werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

De bestuurster de 22-jarige moeder van het kindje raakte met de linkerwielen in de middenberm en corrigeerde vermoedelijk iets teveel waarna de auto, na enkele buitelingen op de snelweg uiteindelijk via de berm in een lager gelegen sloot tot stilstand kwam. De bestuurster en haar twee zusjes van twaalf en zeven jaar, zijn met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Emmen en Zwolle. De bestuurster was met haar zoontje en zusjes onderweg geweest naar hun woonplaats Spijkenisse.

Het trauma team dat per helikopter was ingevlogen, heeft het ambulancepersoneel ondersteuning verleend. Door het ongeval was de snelweg A37 tussen knooppunt Holsloot en de afslag Oosterhesselen ruim twee uur gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Brandweermensen uit Sleen en Emmen hebben bij het ongeval assistentie verleend. Nadat de verkeerspolitie (VOA) het ongeval in kaart had gebracht kon de brandweer de weg vrij maken van de brokstukken. Daarna heeft bergingsbedrijf de Jong het wrak uit de sloot getakeld en afgevoerd, waarop de A37 weer is vrijgegeven voor het verkeer.

Deel dit artikel