Kloosterburen maakt route carnavalsoptocht sneeuw- en ijsvrij

Deel dit artikel
Kloosterburen - Het is een week voor de grote carnavalsoptocht die op zondag 14 februari om 14.00 uur in Kloosterburen wordt gereden. In de schuren wordt nog volop gebouwd aan de praalwagens.

De Raad van Elf is druk doende met de organisatorische voorbereidingen. Veiligheid van het feest en de optocht is daar een belangrijk onderdeel van.

Het weer van de laatste weken heeft ervoor gezorgd, dat duidelijk is dat je niet alles in eigen hand hebt. De vereniging heeft een paar “sneeuw-deskundigen” tussen haar leden. Jongens die bij een gemeente werken en de laatste weken dagelijks te maken hebben met het begaanbaar houden van de wegen. Zorgelijk wordt naar de wegen en vooral de trottoirs in Kloosterburen gekeken.

Het is maar de vraag of de carnavalswagens de bochten kunnen krijgen, want overal liggen nog grote bulten ijs en sneeuw. De trottoirs zijn op veel plaatsen slecht begaanbaar. Een ongewenste situatie voor het publiek en de optocht, vindt Jan Hofman, de voorzitter van carnavalsvereniging Oldeclooster. Zaterdagmorgen wordt besloten de optochtroute sneeuw- en ijsvrij te maken. Een belronde naar vrijwilligers betekent dat er om 13.00 uur een legertje van 30 man staat met klein, groot en zeer groot materieel. Met man en macht wordt er geschoven, geschept en wagen voor wagen worden sneeuw en ijs afgevoerd.

Als de schemer invalt is Kloosterburen schoon en klaar voor de optocht van volgende week. “Dit is waar kleine dorpen groot in zijn”, zegt de secretaris Peter-Edward Bos, met een grote grijns. “Dit is het echte carnavalsgevoel”, beaamt de voorzitter. Na deze harde werkdag, wordt 's avonds kleintje carnaval gevierd in de jeugdsoos en is voor Kloosterburen het carnaval eigenlijk al begonnen. Meer info over het carnaval kunt u vinden op www.oldeclooster.nl.

Deel dit artikel