Dode (19) bij grote brand binnenstad Groningen (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Donderdagochtend heeft een grote, felle brand gewoed in een studentenpand aan de Oude Ebbingestraat in de stad Groningen. Hierbij is een dode gevallen, een studente uit Utrecht van 19 jaar.

Het lichaam is rond het middaguur door de brandweer aangetroffen in het uitgebrande pand. Brandweereenheden van het Groninger korps konden pas aan het einde van de ochtend starten met doorzoeken van het pand. Dit was daarvoor niet mogelijk in verband met de grote hitte en nog aanwezige vuurhaarden. Er waren sterke aanwijzingen dat een jonge vrouw als gast in het pand aanwezig was op het moment dat de brand ontstond. Zij was vermist. Nader onderzoek moet uitwijzen of het aangetroffen stoffelijk overschot de vermiste vrouw is.

In het door brand getroffen pand woonden zeven studenten. Op het moment van de brand waren zes bewoners in het huis aanwezig. Twee van hen zijn met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De andere vier bleven ongedeerd. De zevende bewoner verbleef elders en kon door de politie worden getraceerd. Een aantal bewoners van het pand, evenals bewoners van naastgelegen woningen, zijn opgevangen in het gebouw van OCSW aan de Eendrachtskade. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

 

De brand werd donderdagochtend om 07.23 uur gemeld. Toen de Groninger brandweer ter plaats was, is onmiddellijk ingezet op de redding van de bewoners. Brandweermensen hebben de twee gewonde bewoners uit het gebouw gehaald. In verband met de hevigheid van de brand en onduidelijkheid over het aantal nog aanwezige mensen, is direct opgeschaald naar een 'grote brand'. De brandweerkorpsen van Haren en Bedum hebben de Groninger collega’s geassisteerd. Bij de brandbestrijding zijn onder meer vier tankautospuiten, een hoogwerker en twee autoladders ingezet.

 

De schade aan het studentenhuis na de uitslaande brand is enorm. Een deel van de bovenverdieping werd compleet verwoest. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De Technische Recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

Tekst: www.brandweergroningen.nl.

Publicatie`s: TelegraafDvhN en videobeelden op Tv Noord en aanvulbeelden op Oog Tv.

Met dank aan: 4412videoproducties.

Zie ook: Lieke

Deel dit artikel