Brandweerman ziet Abraham

Deel dit artikel
Bierum - Maandag 1 februari is brandweerman Hemmo van blusgroep Bierum vijftig jaar geworden. De brandweer van Bierum kon dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en wilden Hemmo gaan verrassen.

Aan de alarmcentrale was gevraagd om een melding er uit te gooien zodat Hemmo opgepiept zou worden. Brandweer Bierum stond met de tankautospuit 643 om de hoek te wachten, totdat de melding om 00.02 uur binnen kwam. Hierop reden ze naar het huis van Hemmo en wachtten tot hij naar buiten kwam.

De zwaailampen gingen aan en er werd een spandoek met de tekst ’’Hemmo brandweerman in hart en nieren moet ook zijn 50ste verjaardag vieren!’’ op de gevel van zijn huis gehangen.

Maar dit was nog niet alles, de spuitgasten hadden nog een veel groter cadeau. Er werd een aanhanger voorgereden waarin een, door de leden van blusgroep Bierum gemaakte, brandweerman stond. De brandweerman is van allerlei materialen gemaakt, zoals remschijven, een oude straalpijp, buizen en nog meer onderdelen. Deze “brandweerman” werd de woonkamer in getild.

Onder het genot van een drankje werd de gemaakte brandweerman nog even goed bekeken waarna de leden van de blusgroep weer terug richting de kazerne gingen.

Namens 112groningen.nl feliciteren wij Hemmo met zijn 50ste verjaardag!

Deel dit artikel