Laatste uitruk voor Tonnis Werkman

Deel dit artikel
Wagenborgen - Zondagavond rond half acht ging de pieper voor een autobrand aan de Elzen in Wagenborgen. Het toeval wilde dat dit precies viel op de laatste dag voor Tonnis als lid van de brandweer van Wagenborgen.

Zijn eerste opmerking was dan ook toen we ter plaatse kwamen “Hier stoan ook wel oardig veul mensen”. Er bleek een container in brand te staan en Tonnis mocht onder het toeziend oog van alle (oud) collega's en partners de brand blussen.

Nadien konden we terecht bij Bar Klaver Vier, waar onze ploegchef hem bedankte voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen ook al gauw de verhalen over de uitrukken die hij in de afgelopen negentien jaar bij het korps van Wagenborgen had meegemaakt.

Tonnis is zijn brandweercarrière in 1981 begonnen bij de brandweer van Psychiatrisch ziekenhuis “Groot Bronswijk”. Toen deze werd opgeheven ging hij in 1991 naar het brandweerkorps van Wagenborgen, waar hij vele jaren als chauffeur/pompbediender heeft gefunctioneerd. Ook heeft hij geruime tijd bij het gaspakkenteam van Delfzijl dienst gedaan. In januari is hij vijfenvijftig geworden en heeft besloten na een carrière van bijna dertig jaar te stoppen bij de vrijwillige brandweer. Wij vinden dit erg jammer en willen je hartelijk danken voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren.

Je collega's van blusgroep Wagenborgen.

Deel dit artikel