Vijftien appartementen ontruimd door keukenbrand (Video)

Deel dit artikel
Hoogezand - Vanwege een brand in het kantoor van Thuiszorg Groningen aan de Molendijk in Hoogezand, zijn woensdagavond zo'n vijftien gallerijwoningen in een appartementencomplex ontruimd. Daardoor moesten ongeveer twintig bewoners tijdelijk hun huis verlaten

Een schoonmaakster die in het kantoor van Thuiszorg aan het werk was, werd rond 19.20 uur gealarmeerd door een rookmelder en zag rook uit de keuken komen. Ze waarschuwde direct de brandweer. Bij aankomst van het korps van Hoogezand-Sappemeer bleek dat er sprake was van flinke rookontwikkeling in het complex. De rook trok naar de bovengelegen gallerij. Politieagenten hebben samen met de brandweerlieden de bewoners uit hun huis geholpen. Een aantal bewoners werd opgevangen in een ruimte elders in het complex en een aantal bewoners kreeg tijdelijk onderdak in het nabijgelegen kantoor van woningstichting Talma, de eigenaar van de woningen.

De brandweer had de brand vlot onder controle, maar de keuken raakte wel zwaar beschadigd. De rook- en waterschade in het kantoor van Thuiszorg is fors. De brandweer heeft de bovengelegen gallerij en de woningen geventileerd. Met een CO-meter werd het koolmonoxidegehalte gecontroleerd. Rond 21.30 uur was de rookoverlast verdwenen en zijn de bewoners teruggebracht naar hun woningen. De brand is vermoedelijk ontstaan bij het fornuis in de keuken. De oorzaak is nog niet bekend.

Mediapublicatie`s: Rtvnoord & Dagblad van het Noorden.

Met dank aan: www.112hoogezand.nl.

Deel dit artikel