Boerderijbrand in Nieuwediep en kleine woningbrand Musselkanaal (Video)

Deel dit artikel
Nieuwediep - Woensdagavond werd een schoorsteenbrand gemeld aan het Nieuwediep te Nieuwediep. Blusploeg Gasselternijveen werd hiervoor gealarmeerd, even eens als het korps van Veendam, welke werd verzocht met de hoogwerker te assisteren.

De brand in de schoorsteen was reeds doorgeslagen naar de eerste verdieping. Hierop werd opgeschaald naar middelbrand, en werd de brandweer uit Gieten ook verzocht ter plaatse te gaan. Door snel ingrijpen van de brandweer kon er voorkomen worden dat de boerderij ten prooi viel aan de vlammen. Door de regen en ijzel werd het een koude klus. Niemand raakte gewond bij de brand.

Musselkanaal – Aan de Jan Steenlaan in Musselkanaal is woensdagavond brand uit gebroken in een woning. Hierop werden de korpsen van Stadskanaal en Ter Apel opgeroepen. Met een hogedrukspuit werd de brand bestreden. De brand heeft waarschijnlijk op de boven verdieping gewoed. Na een klein half uur was de brand geblust en kon de brandweer terugkeren naar de kazerne. Hoe de brand is onstaan is ons niet bekend.

Deel dit artikel