Rode Kruis Delfzijl gaat `online `

Deel dit artikel
Delfzijl - Sinds donderdagavond beschikt het Rode Kruis, afdeling Delfzijl, over een eigen website. Hierop vind u onder meer de historie van het Nederlandse Rode Kruis, de werkzaamheden, foto's en nog veel meer.

Ook heeft de afdeling sinds kort een nieuwe bus. Deze bus heeft al voor verschillende verzorgingshuizen gereden om de bewoners een leuke dag of middag te verzorgen.

Het Nederlandse Rode Kruis is een landelijke organisatie die bestaat uit ongeveer 330 afdelingen, die samenwerken binnen een bepaalde regio. Ook in Delfzijl vindt u het Rode Kruis! Daar kunt u hulp aanvragen of actief worden als vrijwilliger.

De missie van het Rode Kruis is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Daartoe mobiliseren ze de kracht van menslievendheid en solidariteit: ze creëren een ruimte waarin mensen in nood, vrijwillige hulpverleners en donoren samenkomen en invulling geven aan ons aller verantwoordelijkheid om anderen te helpen.

Onze visie gaat ervan uit dat het merendeel van onze hulpverlening door vrijwilligers wordt verleend. De centrale drijfveer hierbij is hun betrokkenheid bij de medemens, hun gevoel van menslievendheid. Door vrijwilligers in te zetten mobiliseren wij de kracht van medemenselijkheid, “the power of humanity”.

Kijk voor meer informatie op: www.rodekruisdelfzijl.nl.

Heeft u nog wat vrije tijd over en wilt u zich inzetten voor het Nederlandse Rode Kruis? Meld je dan aan als vrijwilliger. Dit kan via de website, onder het kopje nieuws!

Deel dit artikel