Laatste oefening voor brandweerman & 25 jaar erbij

Deel dit artikel
Siddeburen - Willie Lambeck stopt na achttien jaar en twee maanden bij de blusgroep Siddeburen. Via de pager bedankte de blusgroep Siddeburen hem voor zijn diensten.

Zijn broer Herman Lambeck werd opgetrommeld om er een gezellige avond van te maken. Oude herinneringen werden opgehaald tesamen met een hapje en een drankje. Al hoewel de kerst voorbij was kwam zelfs de Kerstman hem hoogpersoonlijk te bedanken. In die achttien jaar was Willie Lambeck en zijn blusploeg succesvol bij de brandweerwedstrijden, waar zelfs een aantal keer aan een landelijke wedstrijd mocht deelnemen. Een derde plaats bij de landelijke wedstrijden was toch echt wel een hoogtepunt. Willie zelf vond het een zeer gezellige geslaagde avond en bedankt de blusgroep Siddeburen.

1 januari 2010 was de dag dat Jaap ter Veld vijfentwintig jaar lid is van vrijwillige brandweer Grijpskerk. Dit wilden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Omdat we toch een groot gedeelte van de nieuwjaarsnacht met de brandweer op pad zijn geweest, werd er besloten om
`s avonds rond tien uur de pieper te laten gaan met de melding brand in sportpark
de enk. Zo konden we allemaal toch nog wat bijkomen van de nacht en halve
morgen.
Rond half tien hadden we afgesproken, de ploegen in tweeen verdeeld, de ene groep naar het park om het vuurtje aan te steken, de andere groep ging alvast in de auto klaar zitten wachten op de pieper. Normaal gesproken is Jaap altijd de eerste op de kazerne, dus nu was de afspraak dat zodra Jaap om de hoek kwam rijden dat de tankautospuit weg zou gaan. Dit lukt prima en Jaap keek raar op. (huh hoe kin
dit) Dan maar met de tweede auto mee. Hoewel we hem uit bed hadden gepiept, kon hij eenmaal in het park de grap wel waarderen. Hij had het stiekem ook gehoopt natuurlijk. Na de felicitaties met bloemen en natuurlijk een biertje, hebben we de avond rond twaalf uur afgesloten. Jaap, vanaf deze kant nogmaals van
harte.
Deel dit artikel