Sneeuwval zorgt voor chaos in en rond de stad Groningen (Video)

Deel dit artikel
Foxhol / Groningen - Door de sneeuwval en gladheid, was er in en om de stad Groningen, woensdag tijdens de avondspits sprake van een verkeerschaos. Op de snelwegen van en naar de stad stond het verkeer muurvast.

Op de A7 stond aan het begin van de avond een aaneengesloten file van Leek tot aan Hoogezand. Ook op doorgaande wegen in de stad stonden de auto's bumper aan bumper. Tegen acht uur losten de meeste files op. Bij de politie zijn diverse glijpartijen van automobilisten gemeld. Niemand raakte hierbij gewond.

Verschillende busdiensten van Qbuzz vielen uit. Waar wel werd gereden, moesten reizigers rekening houden met urenlange vertraging. Ook in regio's waar weinig sneeuw is gevallen. De treinen van Arriva reden volgens de normale dienstregeling. Volgens een woordvoerdster van Rijkswaterstaat is er overdag en 's avonds wel gestrooid. Doordat er vooral vlak voor de spits zoveel sneeuw viel, was daar niet tegenop te strooien. Ook de strooiwagens stonden in de file, aldus de woordvoerdster.

Tekst: RTV Noord

Publicatie: RTV Noord.

Deel dit artikel