Politie doet beroep op inwoners van Bedum

Deel dit artikel
Bedum - In 2009 zijn er verspreid over Bedum dertien autobranden geweest. Daarnaast is er een aantal kleinere brandjes geweest, waaronder coniferen en afvalbakken.

De politie gaat bij de branden uit van brandstichting en heeft de zaken in onderzoek. De branden zijn verspreid over het jaar gesticht. De laatste twee autobranden waren op 27 december aan De Kamp en de Ommelanderdrift.

Met name het feit dat een aantal uitgebrande auto’s dichtbij woningen in vlammen op ging, is voor de politie aanleiding om de zaak uiterst serieus te nemen. Inmiddels is een analyse van de branden uitgevoerd en een plan van aanpak gemaakt. Een rechercheteam onderzoekt de brandstichtingen. Ook wordt er extra alert gereageerd op meldingen over brandjes en is er verscherpt toezicht in Bedum.

Ondanks de inspanningen verloopt het onderzoek moeizaam. In november en december is een aantal personen aangehouden. Deze aanhoudingen hebben echter niet geleid tot het oplossen van de brandstichtingen.

Bij de politie bestaat het vermoeden dat er onder de inwoners van Bedum meer informatie beschikbaar moet zijn, die kan bijdragen aan het oplossen van de brandstichtingen. Bij deze dan ook een nadrukkelijke oproep om alle informatie, hoe klein ook, die mogelijk leiden tot oplossing van deze brandstichtingen, vooral te melden. Dit kan bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via de Criminele Inlichtingen Eenheid 06-44923562 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).

Door de enorme sneeuwval in het westen van het land is de uitzending van SBS 6 Hart voor Nederland over dit onderwerp verschoven , het ligt op de plank voor 7 januari 22:30

Deel dit artikel