Slecht nieuws voor schaatsers (Video)

Deel dit artikel
Bolsward - Slecht nieuws voor schaatsliefhebbers. Het ijs is op vele plekken nog te zwak op beschaatst te worden.

Vanmiddag kon de eerste officiële toertocht op natuurijs van start. Woudenberg had de primeur. De eerste toertocht op natuurijs betekent niet gelijk dat het ijs overal veilig is.

Men speculeerde gister al over een eventuele elfstedentocht. Henk Angenent onderzocht gister het ijs in de provincie Friesland en was niet onder de indruk van de kwaliteit van het ijs. Vandaag kon men zien dat het ijs bruin werd. Dat is een slecht teken voor alle elfstedentochtliefhebbers. Doordat het vannacht opnieuw gesneeuwd heeft en de temperatuur omhoog ging, ontstonden er vanmiddag bruine plekken in het ijs. Daardoor word het onverantwoordelijk om het ijs op te gaan in sloten en vaarten. Je kan zo doorzakken door het zachte ijs.

Misschien dat het in de loop van de week beter wordt, maar omdat de temperatuur overdag boven nul is, is de kans klein dat we een nieuwe elfstedentocht krijgen. Bij de meeste bruggen ligt niet eens ijs. Mede omdat er op ijsbanen nog wel genoeg ijs ligt, genieten de meeste nog van dit prachtige winterse weer.

Deel dit artikel