Jaarwisseling te Middelstum in beeld (Video)

Deel dit artikel
Middelstum - Een forse brand oudejaarsavond op de hoek Coendersweg/Boerdamsterweg in Middelstum. Daar stonden twee auto's boven op elkaar volledig in brand. Na verloop van tijd kwam de brandweer ter plaatse, deze was eerder al opgeroepen voor een "oud&nieuwbrand" aan de Kooistraat in Kantens.

De brand was men snel meester, mede door het gebruik van schuim. Later die nacht moesten de Middelstummer spuitgasten nogmaals nablussen, zodat de gemeente daarna de wrakken kon afvoeren.

Precies om twaalf uur, was de eerste brandmelding voor brandweer Middelstum. Wederom moesten ze uitrukken naar de Kooistraat in Kantens. Daar had men weer een nieuw brandje gemaakt. Nadat deze brand geblust was, kon men gelijk doorrijden naar de hoek Coendersweg/ Boerdamsterweg. Op verzoek van de politie diende men eerst de uitgebrande auto's na te blussen voordat deze door de gemeente Loppersum werden afgevoerd. Toen deze klus erop zat, kon de brandweer weer naar Kantens.

Op drie plaatsen in het dorp waren brandjes. Nadat men één in het dorp gedoofd had, moest men onder prioriteit één uitrukken naar de Groensingel in Middelstum, voor een containerbrand, met mogelijk gevaarlijke stoffen erin. Bij aankomst bleek dat niet het geval te zijn. Nadat dit kleine brandje uit was, moest men wederom naar Kantens.

Aan de Bredeweg woedde een brandje vlakbij een kastje van het gasbedrijf. Deze brand was men snel meester. Vervolgens ging men naar de hoek Poelestraat/ Kerkhofsweg, daar was ook een brandje. Nadat deze geblust was ging men terug naar de kazerne in Middelstum.

Het duurde niet lang, of de brandweer moest weer in actie komen. Een brand op het Concordiaplein in Middelstum. Hier brandde wat rommel, welke snel geblust was.

Vijfenveertig minuten later was het wederom raak. Een grote stapel autobanden en later ook een scooter waren in brand gestoken op het Concordiaplein. De politie was als eerste ter plaatse en kreeg bierflessen naar zich gegooid. Op verzoek van de politie kwamen er met spoed meerdere eenheden naar Middelstum, evenals de brandweer die de brand moest blussen. Nadat de brand uit was, keerde de rust terug in het dorp, en gingen de meeste jongeren naar Vita Nova waar een gezellig feest georganiseerd was.

Met dank aan: 112Middelstum.nl.

Deel dit artikel