112Kort: Brandjes in Peize

Deel dit artikel
Peize - Op oudejaarsdag diende de Peizer brandweer rond het middaguur, na melding van een buurtbewoner, een containerbrandje bij de sporthal te blussen.

De container stond langs de weg om te worden geleegd door de vuilnisdienst. Vermoedelijk heeft vuurwerk, welke in de container is geworpen, deze in brand gestoken. De politie die iets voor de brandweer ter plaatse was, hadden de container uit de rij getrokken, waardoor de andere containers gespaard bleven. Na een kwartiertje konden de spuitgasten terug naar de oliebollen en appelflappen.

In de oudejaarsnacht is de Peizer brandweer driemaal in actie geweest voor het blussen van brandjes. De eerste maal ging de pieper van de vrijwilligers om 01:58 uur. Politieagenten hadden geconstateerd dat de containers tussen de beide basisscholen in brand stonden. De brandweer heeft deze brand met één straal hogedruk geblust en na twintig minuten kon men terug naar de kazerne aan de Aanleg.

Nieuwjaarsochtend om 07.10 uur, werden de brandweermensen uit hun slaap gewekt voor een containerbrand bij de Es Borg. Daar stond een grote oudpapiercontainer volledig in brand. Nadat deze brand geblust was kon men weer inpakken. De derde inzet van de vrouwen en mannen van de Peizer brandweer betrof een brandje tussen de Rabobank en het voormalige gemeentehuis. Hier stond een teerachtige substantie in brand. Ook met één straal hogedruk werd dit brandje naar het verleden geholpen.

Om kwart voor tien nieuwjaarsochtend gingen de spuitgasten er voor de vierde maal uit dit jaar. Aan de Turfringen werden de resten van een groene container afgeblust. Nadat de weg was vrijgemaakt van de dikste rommel werd weer ingerukt.

Deel dit artikel