Drie gewonden bij ongeval op A7

Deel dit artikel
Drachten - Bij een ernstig ongeval op de snelweg A7, ter hoogte van Drachten Azeven, zijn woensdag drie personen gewond geraakt. Twee auto's, die in de richting Heerenveen reden, kwamen rond 18.45 uur met elkaar in botsing.

De voorste auto had eenzijdig de vangrail geraakt en werd even later door de tweede auto aangereden. Eén automobilist raakte bij het ongeval ernstig gewond en werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. In de andere auto zaten een man en een vrouw die eveneens gewond raakten. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

Nadat het ongeval plaatsvond, zijn meteen drie ambulances opgeroepen. De derde ambulance was afkomstig uit het Drentse Roden. De ernstig gewonde man zat bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer van Ureterp uit zijn benarde positie bevrijd. Het Mobiel Medisch Team uit Groningen was eveneens ter plaatse gekomen om een arts ter plaatse te brengen. De politie heeft na het ongeval de A7 in de richting van Heerenveen gelijk afgesloten zodat de hulpverleners hun werk veilig konden doen. Vermoedelijk is de weg vanavond afgesloten tot 21.30 uur.

Deel dit artikel