Kapschuur naast boerderij gaat in vlammen op

Deel dit artikel
Noord-Sleen - Zondagnacht, rond kwart over drie, brak er brand uit in een overdekte kapschuur naast een boerderij aan de Middelesweg in Noord-Sleen. Door nog onbekende oorzaak, raakten ongeveer honderddertig balen stro die in de kapschuur lag opgeslagen, in brand.

Omdat de brand uitslaand was, en de kapschuur pal naast een rietgedekte boerderij stond, schaalde de brandweervan Zweeloo direct op naar prioriteit één. Daarom werd er ook een tankautospuit en ladderwagen van het korps uit Emmen ingezet.

Vanwege het vele vliegvuur werd de tankautospuit ingezet om de rieten kap van de monumentale boerderij nat te houden. Hierdoor kon worden voorkomen dat de boerderij ook ten prooi viel aan de vlammenzee. De ladderwagen kon kort na aankomst weer terugkeren naar de kazerne in Emmen, omdat de brandweer besloot om de kapschuur gecontroleerd te laten uitbranden. De brandweer heeft uit voorzorg de in de directe nabijheid staande paardenstallen en een boerderij op ongeveer honderd meter van de brandhaard, ook nat gehouden. De naastgelegen weg van Noord Sleen naar de N381, is enkele uren afgezet geweest, omdat het vuur ook vanaf deze weg werd bestreden. 

De brandweer van Sleen, die normaal voor deze brand ook zou zijn opgeroepen, was op dat moment juist ingezet voor een schuurbrand aan de Ermerveen in Veenoord. Tijdens de schuurbrand in Veenoord, naast een leegstaande boerderij, kwam er asbest vrij. De gemeente Emmen is ingeschakeld voor het ruimen van het asbest. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van beide branden.

Deel dit artikel