Weeralarm ingetrokken voor zware sneeuwval

Deel dit artikel
Uithuizen - Het KNMI heeft de waarschuwingsfase voor de sneeuw vandaag verhoogd tot een Weeralarm. Het hele land heeft inmiddels te maken met de sneeuw, waarbij ook de krachtige wind zorgt voor veel overlast door stuifsneeuw.

Stuifsneeuw levert de grootste problemen als het hard waait, vooral als het ook nog eens vriest. Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval sprake van een ware sneeuwjacht.

De stuifsneeuw leidt tot grote overlast: het verkeer en openbaar vervoer worden ontwricht en wegen raken versperd door ophopingen en duinen van sneeuw. Ook het vliegverkeer ondervindt ernstig hinder. In een sneeuwjacht is het onaangenaam, zeker bij temperaturen ver onder nul. Bovendien vermindert het zicht, afhankelijk van de intensiteit van de sneeuw.

In zware sneeuw kan het zicht teruglopen tot minder dan vijfhonderd meter en soms zelfs minder dan vijftig meter vergelijkbaar met zeer dichte mist.

Het weeralarm is inmiddels weer ingetrokken. Echter de sneeuw en overlast houden voorlopig aan. Blijf de waarschuwingen volgen!

Bron: KNMI.

Deel dit artikel