Brandweer rukt twee keer uit voor schoorsteenbrand

Deel dit artikel
Twijzel - Zaterdagavond moest de brandweer van Buitenpost twee keer uitrukken naar het zelfde adres in Twijzel, voor een schoorsteenbrand.

Aan de Wedzebourren was in het rookkanaal van een woning brand ontstaan na het stoken van de houtkachel. Rond 20.00 uur werd de brandweer van Buitenpost gealarmeerd, waarna gelijk besloten werd om de hoogwerker van brandweer Dokkum eveneens ter plaatse te laten komen. Bij aankomst van de blusgroep had de bewoner met een gieter al water in de schoorsteen gegooid waardoor de meeste vuur al was gedoofd. Wel was door het water de kachel kapot gebarsten. Hierdoor was er enige roetschade in de woning ontstaan. Doordat de woning ter ver van de gangbare weg stond, kon de hoogwerker de schoorsteen niet bereiken, waarna deze onverrichter zake terug keerde. De officier van dienst kwam hierop ter plaatse met een warmtebeeldcamera. Omdat nagenoeg geen sprake meer van vuur was, keerde ook de blusgroep van Buitenpost terug naar de kazerne.

Rond 23.00 uur werd de brandweer wederom opgeroepen voor de schoorsteenbrand. De bewoners vertrouwden het niet omdat ze nog enige warmte konden voelen. De brandweer is hierop met valbeveiliging het gladde dak op gegaan om het kanaal te vegen.

Met dank aan: www.rtvnof.nl.

Deel dit artikel