Bijzondere week AOC Terra Oldekerk Serious Request

Deel dit artikel
Oldekerk - Dèze week was een hele bijzondere voor het AOC Terra in Oldekerk. Zoals iedereen in het Westerkwartier waarschijnlijk wel weet heeft het AOC z`n eigen glazen of eigenlijk plastic huis waar de DJ`s van Radio de Keet bivakkeren en waar vandaan ze ook uitzenden.

Radio de Keet is het internet radiostation uit Grootegast. Het initiatief om zelf een glazen huis te bouwen net als 3FM op de grote markt in Groningen doet komt van de leerlingen zelf. Een aantal daarvan zijn tevens DJ bij Radio de Keet en hadden ook intervieuws met de gasten. Het moest wel wat bijzonders worden en natuurlijk veel geld opbrengen voor het goede doel: de bestrijding van Malaria in Afrika. Dus dèze week werd er van alles georganiseerd en kwamen er grote namen als Burdy en Mooi Wark! Dinsdagavond gaf Burdy die eigenlijk helemaal niet in orde was een spetterend optreden onder grote belangstelling! Donderdag middag was het de beurt aan de Boerenrockband Mooi Wark die voor een klein groepje geluksvogels een akoestisch miniconcert gaven. Na het optreden was er nog een signeersessie en lieten de heren wat hebbedingen achter voor de veiling. De bedoeling was ook dat donderdag avond de gewezen dichter des vaderlands Driek van Wissen zou komen voordragen en er een spetterend feest zou volgen met de eindstand van het opgebrachte geld.

Maar helaas gooide Piet Paulusma sneeuw in de feestelijkheden waardoor de wegen vrij onbegaanbaar zijn met tot gevolg dat de rest van de avond voorlopig gecanceld is. Wel is bekend dat de actie nu al rond de €10.000 euro heeft opgebracht alleen het definitieve bedrag zal komende week bekend worden gemaakt met alsnog een feestelijke afsluiting!

Deel dit artikel