Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw en geen bussen (Video)

Deel dit artikel
Provincie Groningen - Vele mensen zullen zich vanochtend in de ogen hebben gewreven. "Zie ik dat nou goed? Centimeters sneeuw!"

Wat gisteren begon als een sneeuwbui, ontaarde vanmorgen in een witte wereld. Vele centimeters sneeuw zijn er de afgelopen uren gevallen, en als het aan  weerman Piet Paulusma ligt, komen daar de komende uren nog wel een aantal centimeters bij.

Qbuzz liet vanmorgen vroeg, de bussen in de stalling staan. Ook het treinverkeer ondervond door de sneeuwval problemen. Door bevroren wissels strandden de treinen. Scholen beginnen later en sommigen houden vandaag de deuren gewoon de gehele dag dicht.

Ook was de Julianabrug gestremd na dat er een boot was door gevaren. Dit heeft bijna 3 kwartier geduurt. Agenten hebben het verkeer terplaatse geregeld.

De politie adviseert de weg niet op te gaan, als dat niet nodig is.

Aan het einde van de middag en begin van de avond trekt de oostenwind aan, en valt er wederom veel sneeuw.

Groningen – Om 12:30 uur wilde een vrachtauto met oplegger het terrein van bouw onderneming Volker Stevin materieel oprijden. Helaas was de sneeuw niet geruimd en strandde de combinatie op de oprit. Het damsterdiep was voor ongeveer vijftien minuten gestremd.

(Piet Driessen – Ingezonden)

Publicatie: RTV Noord.

Deel dit artikel