Ravage bij aanrijding op N355 te Buitenpost

Deel dit artikel
Buitenpost - Woensdagmorgen rond 06.10 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op het West (N355) te Buitenpost.

Een vrachtwagen reed richting Twijzel en werd ingehaald door een groene bedrijfsauto. Bij de inhaalmanoeuvre raakte de auto in de berm, waarop een stuurcorrectie volgde. Hierdoor schoot de auto weer de weg op, waardoor de voorvelg van de vrachtwagen werd geraakt.

Door de klap sloeg de bedrijfsauto om en gleed op de zijkant verder over het wegdek. De bestuurder van een tegemoetkomende bedrijfbus, met aanhanger, zag de glijdende auto op zich afkomen en wist door krachtig remmen erger te voorkomen. Wel kwamen beide voertuigen nog net met elkaar in aanraking. De ravage was groot. Een ambulance was snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Alle inzittenden van de drie voertuigen kwamen met de schrik vrij, waarop het ambulancepersoneel onverrichter zake terug kon keren. De vrachtwagen liep een lekke band op en kon na het vervangen van het wiel zijn weg vervolgen.

Ook het busje met aanhanger kon, na het verwijderen van de voorbumper, op eigen kracht verder. De auto, welke op de zijkant lag, raakte zwaar beschadigd. Bergingsbedrijf Derwin Nijboer kwam ter plaatse en heeft de auto afgesleept. Het overige verkeer in de ochtendspits ondervond veel hinder van het ongeval. Beide weghelften lagen bezaait met brokstukken. Het verkeer werd door de politie aan weerskanten over de parallelwegen geleid. Rond 07.30 uur was alles opgeruimd en kon de weg weer vrij worden gegeven.

Met dank aan: www.rtvnof.nl.

Deel dit artikel