Centrum Veendam ontsnapt aan grote brand (Video)

Deel dit artikel
Veendam - Het centrum van Veendam is dinsdagochtend ontsnapt aan een grote brand. De brandweer kreeg even over half drie de melding van een gebouwenbrand aan de Prins Hendrikplein.

Achter de eetcafe Prins Hendrik bleek een houten constructie in brand te staan. De brand zag er deigend uit, waarop werd er middelbrand werd gegeven. Daar kwam bij dat de brand moeilijk te bereiken was waardoor de kans op overslag groot was.

De brandweer van Veendam zette dan ook de hoogwerker in. Deze werd achter Jack's Casino geplaatst. Hierdoor kon men makkelijker bij de brandhaard komen en daardoor kon de brand vrij snel geblust worden. Tegen half vier was de brand onder controle. Ondanks dat de houten constructie tegen het gebouw van discotheek Rumors (voorheen Zenith) stond, heeft men hier beperkte schade. Datzelfde geldt voor Eetcafe Prins Hendrik en het voormalig pand van Action. De laatste weken word Veendam weer geconfronteerd met verschillende verdachte branden. De technische Recherche zal bij daglicht een onderzoek instellen naar de oorzaak van deze brand.

Publicatie`s: DvhN, RTV Noord & Telegraaf.

Deel dit artikel